A mai napon részt vettünk a Gödöllői Királyi Kastélyban megnyíló, igazán különleges “Lóra magyar, lóra” című időszaki kiállítás megnyitóján. A tárlat a Gödöllői Királyi Kastély, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., a battonyai Molnár-C. Pál Emlékház, valamint a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum közös szervezésében valósult.

A megnyitón dr. Ujváry Tamás, a kastély ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Kovács Norbert a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a kiállítást.

A megnyitót még különlegesebbé tette, hogy a tárlatvezetést maga Csillag Péter, a kiállítás kurátora, Molnár-C. Pál unokája tartotta. Péter személyes történetekkel és szakértői magyarázatokkal gazdagította az élményt, betekintést nyújtva a festőművész életébe és munkásságába.

A kastély pompás termei, Molnár-C. Pál művei, illetve Ifj. Vastagh György lovasszobrai tökéletes harmóniában álltak egymással és egyedülálló élményt nyújtottak. A tárlat a lovak különleges világát mutatja be. Minden mű egy újabb varázslatos világba kalauzolt bennünket, ahol a művészet és történelem találkozása igazán magával ragadó volt.

Büszkék vagyunk arra, hogy számos, a battonyai állandó kiállítás anyagában található festmény is szerepel a kastély időszaki tárlatában.

Köszönjük az együttműködést és az új kiállítás lehetőségét  Csillag Péternek és Gödöllő Királyi Kastély vezetőjének, valamint munkatársainak.

Látogassanak el Önök is Gödöllőre, hogy részesei lehessenek ennek a fantasztikus kiállításnak, amely augusztus 11-ig tekinthető meg!